Delen via sociale media

Hedendaagse verwijzingen naar Ophelia;

De opening van de film 'Melanchonia' (2011) met Kirsten Dunst die in haar trouwjurk voorbij drijft verwijst duidelijk naar 'Ophelia'
Ook in de film uit 1986; 'Fire with Fire' met Virginia Madsen wordt Ophelia in beeld gebracht voor een fotoproject:
Ook de hoes van 'To Bring you my Love' van P.JHarvey uit de jaren 90 geeft een modern jasje aan Ophelia;

De Miniserie 'Desperate Romantics' is een zes-delige drama serie over De Pre-Raphaeliten als Broederschap, als eerst uitgezonden op BBC 2 tussen 21 July en 25 Augustus 2009. 

Het Bekende schilderij 'Ophelia' door John Everett Millais, zie je op dit filmpje in gemaakt worden met zijn 'model' (zie onder de tekst het filmpje)

Ook in film en popmuziek is de invloed van Ophelia terug te zien. Zo is de videoclip 'Where the Wild Roses Grow' van Nick Cave en Kylie Minogue onmiskenbaar gebaseerd op het schilderij van Millais(zie onder de tekst het filmpje)

Inspiratie....

Inspiratie ergens vinden, dat is iets wonderlijks, een aantrekkingskracht, die je prikkelt, er ontstaat een soort golvende beweging waar je in meegetrokken wordt.

Ik zal de komende tijd proberen je mee te nemen in die een golfbeweging.  En in woord en beeld te brengen, waar dit heen leidt.

Ophelia.....

Ophelia is een personage uit het toneelstuk The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark van Shakespeare, ze is een grote inspiratiebron voor mij, ze lijkt ook overal te zijn....ik probeer haar te doorgronden door de eeuwen heen, door verschillende ogen van kunstenaars heen, door verschillende gedachten van schrijvers, ik ben de zoektocht begonnen, ik zal mijn zoektocht naar
Ophelia bijhouden in mijn Blog de komende tijd, 

hieronder: 

'
Ophelia uit 1852 door John Everett Millais' 

Ophelia

2012/10/31 15:07:31

Mijn zoektocht naar Ophelia...

Ophelia is een personage uit het toneelstuk The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark van Shakespeare; ze drijft vaak voorbij in mijn gedachten...

Ik zal proberen tijdens mijn zoektocht te ontdekken wat haar zo bijzonder maakt. Er hangt een raadselachtige sfeer rond haar karakter en haar duistere dood in het water.

Waarom er zoveel kunstenaars, schrijvers, dichters, muzikanten, filmmakers zich over haar uitwijden ? Is een vraag die ik hoop te kunnen beantwoorden....

Hieronder volgen de bevindingen en ontdekkingen rondom dit mysterieuze meisje en haar verdrinkingsdood, die na al die eeuwen nog steeds een onopgelost raadsel blijkt te zijn bij de komende tijd...(Bron afbeelding: fotograaf Tom Hunter; 'The way home')